Jack Liemburg

Home » Jack Liemburg

Biografie Jack Liemburg

Kunstenaar Jack Liemburg onderscheidt zich door creatieve uniekheid met een verweving van fotografie en schilderkunst. Hij combineert dit met zijn voorliefde voor wonderlijke monumentale onderwerpen. En de kwetsbare rauwe schoonheid van het alledaagse. Niets is wat het lijkt. Jack neemt mensen die naar zijn kunst kijken mee naar onbekende dimensies. Waardoor de fantasie tot volle wasdom kan komen. Dus dit doet hij door middel van een ongekend kleurenpalet. Op deze manier creëert hij een schouwspel in de wereld.

Ieder kunstwerk van Jack is dus een belevenis, een dynamisch avontuur dat je in vervoering brengt. Een handreiking om met de niet alledaagse werkelijkheid in contact te komen. Dit met de kennis en kracht van andere werelden waarmee we veelal onbewust in verbinding staan. Daardoor herenigt Jacksart het bovennatuurlijke en alledaagse in zijn fascinerende kunstwerken, onnavolgbaar zoals alleen Jack Liemburg dat kan.

Jack Liemburg ligt in zijn galerie op een geschilderde vloer
Apeldoorn - Foto's van kunstenaar Jack Liebaum. WIT magazine. Van Deinse media. Foto: Rikkert Harink RH20190419


 

Jack Liemburg is al ruim twintig jaar kunstenaar en performer van modern art. Op geheel eigen wijze worden alledaagse thema’s vertaald op voornamelijk grote linnen doeken. Onder andere op basis van eigen gevoelens en denkbeelden ontstaan kleurrijke creaties met een grote herkenbaarheid. De stijl uit de beginperiode lijkt veel op Lucebert. Intussen heeft Jack een eigen stijl ontwikkeld met een combinatie van (eigen) fotografie en schilderkunst.

Vrij werk en op bestelling

Jack produceert zowel vrij werk als kunst op bestelling. De jaarlijkse productie beslaat zo’n 200 tot 300 doeken. Deze vinden hun weg naar de particulier en de laatste jaren steeds meer naar de internationale kunstbeleggers. Ook hangen zijn kunstwerken in steeds meer binnen- en buitenlandse galerieën.

Van het maken van een klein kunstwerk voor een particulier als werken op bestelling voor bekende Nederlanders. Zoals bijvoorbeeld Max Verstappen en Danny en Daley Blind. Voor Jack maakt het niet uit: hij geniet van ieder werk dat hij mag maken. Huisstijl, kleur, foto’s en inspiratie van de opdrachtgever worden omgezet in een geheel eigen en persoonlijk kunstwerk.

Bedrijfsuitjes en workshops van Jacksart

Bijzonder is dat Jack en/of zijn team tijd vrij maakt voor workshops. Onder andere door de deskundige begeleidings leren deelnemers om zelf hun creativiteit om te zetten in een persoonlijk schilderij. Daarnaast geeft Jacksart op verzoek ook performances voor groepen particulieren en bedrijven als teamuitje.

Op de vraag ‘waar staat Jacksart over drie jaar’ geeft hij het volgende antwoord: “Geen idee! Voor een kunstenaar is dit een lastige vraag. Een bedrijf kan bijvoorbeeld als doelstelling hebben: 10% meer omzet. Een kunstenaar kan zijn eigen inspiratie niet plannen. Ik maak nu andere kunstwerken dan een paar jaar geleden en over drie jaar maak ik waarschijnlijk weer wat anders.”

“Wat ik sowieso leuk vind zijn grote werken. Zo mocht ik een keer een doek maken van 3 bij 10 meter voor een handelsmissie naar China. Het lijkt me ook ontzettend gaaf om een Formule 1 auto compleet te restylen of om shirts van bekende voetbalclubs onder handen te nemen.”

Exportlanden: Qatar, Oman, Verenigde Staten, China en alle landen in Europa waarvan Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk het belangrijkst zijn.

Jack houdt een van zijn favoriete schilderijen vast
Apeldoorn - Foto's van kunstenaar Jack Liemburg. WIT magazine. Van Deinse media. Foto: Rikkert Harink RH20190419

Artwork collectie Neem contact op

Jack produceert zowel vrij werk als kunst op bestelling.

Ieder kunstwerk van Jack is een belevenis, een dynamisch avontuur dat je in vervoering brengt, een blueprint van the dark & the bright side of the moon, energetisch en poëtisch tegelijk.
error: Content is protected !!