Jack Liemburg toont zijn bijzondere stadsgezichten van Leeuwarden

Te bewonderen bij Galerie Muskee
Te bewonderen bij Galerie Muskee

Galerie Muskee opent pop-up galerie aan het Zaailand

Beeldend kunstenaar Jack Liemburg komt zaterdag 1 december naar Leeuwarden om de officiële opening van de pop-up kunstgalerie Thim Muskee extra luister bij te zetten. Liemburg heeft een bijzondere band met de Friese hoofdstad. Het grootste deel van zijn jonge leven bracht hij door in Leeuwarden waar hij in contact kwam met Herman Brood, een van zijn grote inspirators.

Zijn werken zijn in korte tijd populair geworden, eerst in de regio Apeldoorn, later ook landelijk. De bijzondere band met Leeuwarden onderstreept hij met vijf stadsgezichten van de Friese hoofdstad met daarop bekende plekken en gebouwen als het Gerechtsgebouw en de Oldehove. Deze kunstwerken zijn vanaf zaterdag in de tijdelijke galerie van Thim Muskee in het centrum van Leeuwarden te zien en te koop.

Naast de collectie van Jack Liemburg toont Muskee ook nieuw werk van Peter Donkersloot. Uit voorraad verkoopt de galeriehouder tal van werken, met onder anderen landschappen van de Friese kunstenaar Wim van der Veer, met aantrekkelijke kortingen. Bezoekers van de galerie aan het Zaailand 115-117 kunnen zaterdag in twee sessies toekijken hoe Jack Liemburg zijn kunstwerken in geheel eigen, originele stijl maakt.

De galerie is van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds geopend. ,,We zien de galerie aan het Zaailand als een mooi initiatief om onze bijzondere collectie met onder anderen Liemburg en Donkersloot onder de aandacht van de Friese kunstliefhebbers te brengen. Naast deze tijdelijke vestiging in Leeuwarden hopen wij binnenkort naast onder hoofdvestiging in Groningen ook galeries in Assen, Hilversum en mogelijk Amsterdam te openen’’, verklaart Muskee zijn komst naar Friesland.

Leave your comment